aihan - hveteboller

hveteboller

Mat&Oppskrifter - Kommentarer (1)

Jeg har en stor lidenskap for matlaging og baking og kunne gjerne tenkt meg å drevet på med det hele tiden. Men med tanke på at ting faktisk må bli spist i tillegg til å bli lagd, så får jeg ikke laget alt jeg kunne ønske jeg kunne lagd.

Men det er én ting som aldri slår feil, nemlig hveteboller! Itillegg til at det er super enkelt å lage, så slår det veldig god ann i familien (eller hos mamma?). Hvis jeg lager boller så blir det spist, for å si det enkelt.

Det som er litt gøyalt med hveteboller er at du kan eksperimentere med hva du vil putte i deigen av f.eks. sjokolade, nøtter, tørketfrukt, rosiner osv. hvis man er lei av de simple hvetebollene.

Denne gangen fikk jeg inspirasjon fra noen slags boller de lager i Algerie. Det er nesten akkurat som hveteboller med sesamfrø på toppen. Smaker kjempegodt! Særlig hvis man er glad i sesamfrø, hehe. Så da ble det et brett med hveteboller med sesamfrø på toppen, og et brett med helt simple hveteboller.

Resultatet ble noe av det beste jeg har fått. Kanskje det er fordi jeg ikke har bakt på lenge? Eller kanskje det bare er det at jeg er flink til å la deigen heve? Who knows.Store, gode, luftige hveteboller og sesamhveteboller! Mmmm!

Dette er oppskriften jeg bruker når jeg lager boller:

 

8 dl melk*

1 pk gjær

250 g smør

3 dl sukker

1/2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

La deigen før- og etterheve i minst 1 time. Det gjør at bollene blir mye, MYE bedre!

 

Det jeg har funnet ut etter å ha brukt denne oppskriften to ganger og endt opp med å måtte bruke mye mer enn 1 kg mel er at jeg må bruke mindre væske. *Tror nemlig det holder med 5-6 dl melk. Så hvis du skal bruke den oppskriften, så tipser jeg om å prøve med 5-6 dl, og hvis det ikke er nok, tilsette til det funker.

 

Er du glad i hveteboller?


unicornpower
Nam :3
01.07.2012, 21:48
URL: http://unicornpower.blogg.no

Legg igjen en kommentar:


Navn
E-post
Nettside
Tekst:


Husk meg

Hei! Jeg heter Aicha og er 16 år. Jeg blogger om mitt liv, det gode og det onde.

+ Legg til som venn

ARKIV

Juli 2012

KATEGORIER

Mat&Oppskrifter

Designet er laget av hanne ©
hits