aihan -

hveteboller


Mat&Oppskrifter - Kommentarer 1

Jeg har en stor lidenskap for matlaging og baking og kunne gjerne tenkt meg drevet p med det hele tiden. Men med tanke p at ting faktisk m bli spist i tillegg til bli lagd, s fr jeg ikke laget alt jeg kunne nske jeg kunne lagd.

Men det er n ting som aldri slr feil, nemlig hveteboller! Itillegg til at det er super enkelt lage, s slr det veldig god ann i familien (eller hos mamma?). Hvis jeg lager boller s blir det spist, for si det enkelt.

Det som er litt gyalt med hveteboller er at du kan eksperimentere med hva du vil putte i deigen av f.eks. sjokolade, ntter, trketfrukt, rosiner osv. hvis man er lei av de simple hvetebollene.

Denne gangen fikk jeg inspirasjon fra noen slags boller de lager i Algerie. Det er nesten akkurat som hveteboller med sesamfr p toppen. Smaker kjempegodt! Srlig hvis man er glad i sesamfr, hehe. S da ble det et brett med hveteboller med sesamfr p toppen, og et brett med helt simple hveteboller.

Resultatet ble noe av det beste jeg har ftt. Kanskje det er fordi jeg ikke har bakt p lenge? Eller kanskje det bare er det at jeg er flink til la deigen heve? Who knows.



Store, gode, luftige hveteboller og sesamhveteboller! Mmmm!

Dette er oppskriften jeg bruker nr jeg lager boller:

8 dl melk*

1 pk gjr

250 g smr

3 dl sukker

1/2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

La deigen fr- og etterheve i minst 1 time. Det gjr at bollene blir mye, MYE bedre!

Det jeg har funnet ut etter ha brukt denne oppskriften to ganger og endt opp med mtte bruke mye mer enn 1 kg mel er at jeg m bruke mindre vske. *Tror nemlig det holder med 5-6 dl melk. S hvis du skal bruke den oppskriften, s tipser jeg om prve med 5-6 dl, og hvis det ikke er nok, tilsette til det funker.

Er du glad i hveteboller?

Hei! Jeg heter Aicha og er 16 r. Jeg blogger om mitt liv, det gode og det onde.

+ Legg til som venn

ARKIV


Juli 2012



KATEGORIER


Mat&Oppskrifter


Designet er laget av hanne
hits