aihan -

healthy one serving CINNAMON ROLLs


Mat&Oppskrifter - Kommentarer 1

Jeg har et hat/elsk forhold til mat (noe jeg sikkert kanskje skriver mer om en annen gang), men jeg er veldig glad i å bake! Det har ikke blitt veldig mye baking det siste halvåret (?) grunnet at jeg ikke har fått lov av forskjellige grunner.

Men i det siste hvis det har blitt noe baking i kjøkkenet så har det vært forsøk på å lage noe til meg selv, noe som er en positiv forandring! Og i dag hadde jeg veldig lyst på noe annet enn de helt vanlige korn med melk og prøvde ut en oppskrift jeg har tenkt lenge på å prøve, nemlig: healthy one serving cinnamon rolls! 

Oppskriften er tatt fra bloggen immaeathealthy Jeg følgte den litt så som så, men resultatet ble så fantastisk at jeg bare vil ha det IGJEN!

Deig

30 g + 1 ss havremel

1/2 ts bakepulver

Litt salt

1 ss kokosolje, smelta

3 ss banan, most

Fyll

2 dadler, uten kjerne, myke

1/2 ts kanel

 

Fremgangsmåte

Bland sammen havremel, bakepulver og salt i en bolle.


Tilsett kokosolje og banan.


Bland deigen til den har fått en fast form som går ann å jobbe med.


Sett til sides mens du lager fyllet. Mos dadlene med kanel til det blir en jevn mos.  Ta litt havremel på benken/bordet og rull ut deigen til en rektangel og deigen har en jevn tykkelse. Del fyllet over deigen og begynn å rull fra en kant til en annen.Du kan enten presse deigen så den blir litt flatere, eller så kan du dele den i to og presse litt ned. Ha "kanelbollen" på en mikrosikker tallerk eller bolle med flat bunn og ha de i mikroen i 2-3 minutter (jeg tror jeg hadde de litt lengre pga jeg liker ting litt sprøtt). Server varm og nyt!

Ser ikke særlig appetittvekkende ut, men det er HERLIG! Du kan lage frosting av forskjellige ting. Sjekk ut bloggen immaeatthat for masse gode oppskrifter og tips til sunne mat gleder!
hveteboller


Mat&Oppskrifter - Kommentarer 1

Jeg har en stor lidenskap for matlaging og baking og kunne gjerne tenkt meg å drevet på med det hele tiden. Men med tanke på at ting faktisk må bli spist i tillegg til å bli lagd, så får jeg ikke laget alt jeg kunne ønske jeg kunne lagd.

Men det er én ting som aldri slår feil, nemlig hveteboller! Itillegg til at det er super enkelt å lage, så slår det veldig god ann i familien (eller hos mamma?). Hvis jeg lager boller så blir det spist, for å si det enkelt.

Det som er litt gøyalt med hveteboller er at du kan eksperimentere med hva du vil putte i deigen av f.eks. sjokolade, nøtter, tørketfrukt, rosiner osv. hvis man er lei av de simple hvetebollene.

Denne gangen fikk jeg inspirasjon fra noen slags boller de lager i Algerie. Det er nesten akkurat som hveteboller med sesamfrø på toppen. Smaker kjempegodt! Særlig hvis man er glad i sesamfrø, hehe. Så da ble det et brett med hveteboller med sesamfrø på toppen, og et brett med helt simple hveteboller.

Resultatet ble noe av det beste jeg har fått. Kanskje det er fordi jeg ikke har bakt på lenge? Eller kanskje det bare er det at jeg er flink til å la deigen heve? Who knows.Store, gode, luftige hveteboller og sesamhveteboller! Mmmm!

Dette er oppskriften jeg bruker når jeg lager boller:

 

8 dl melk*

1 pk gjær

250 g smør

3 dl sukker

1/2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

La deigen før- og etterheve i minst 1 time. Det gjør at bollene blir mye, MYE bedre!

 

Det jeg har funnet ut etter å ha brukt denne oppskriften to ganger og endt opp med å måtte bruke mye mer enn 1 kg mel er at jeg må bruke mindre væske. *Tror nemlig det holder med 5-6 dl melk. Så hvis du skal bruke den oppskriften, så tipser jeg om å prøve med 5-6 dl, og hvis det ikke er nok, tilsette til det funker.

 

Er du glad i hveteboller?

Hei! Jeg heter Aicha og er 16 år. Jeg blogger om mitt liv, det gode og det onde.

+ Legg til som venn

ARKIV


September 2013
August 2013
Juli 2012KATEGORIER


Blogg
Mat&Oppskrifter


Designet er laget av hanne ©
hits