aihan -

healthy one serving CINNAMON ROLLs


Mat&Oppskrifter - Kommentarer 1

Jeg har et hat/elsk forhold til mat (noe jeg sikkert kanskje skriver mer om en annen gang), men jeg er veldig glad i bake! Det har ikke blitt veldig mye baking det siste halvret (?) grunnet at jeg ikke har ftt lov av forskjellige grunner.

Men i det siste hvis det har blitt noe baking i kjkkenet s har det vrt forsk p lage noe til meg selv, noe som er en positiv forandring! Og i dag hadde jeg veldig lyst p noe annet enn de helt vanlige korn med melk og prvde ut en oppskrift jeg har tenkt lenge p prve, nemlig: healthy one serving cinnamon rolls!

Oppskriften er tatt fra bloggen immaeathealthyJeg flgte den litt s som s, men resultatet ble s fantastisk at jeg bare vil ha det IGJEN!

Deig

30 g + 1 ss havremel

1/2 ts bakepulver

Litt salt

1 ss kokosolje, smelta

3 ss banan, most

Fyll

2 dadler, uten kjerne, myke

1/2 ts kanel

Fremgangsmte

Bland sammen havremel, bakepulver og salt i en bolle.


Tilsett kokosolje og banan.


Bland deigen til den har ftt en fast form som gr ann jobbe med.


Sett til sides mens du lager fyllet. Mos dadlene med kanel til det blir en jevn mos. Ta litt havremel p benken/bordet og rull ut deigen til en rektangel og deigen har en jevn tykkelse. Del fyllet over deigen og begynn rull fra en kant til en annen.



Du kan enten presse deigen s den blir litt flatere, eller s kan du dele den i to og presse litt ned. Ha "kanelbollen" p en mikrosikker tallerk eller bolle med flat bunn og ha de i mikroen i 2-3 minutter (jeg tror jeg hadde de litt lengre pga jeg liker ting litt sprtt). Server varm og nyt!

Ser ikke srlig appetittvekkende ut, men det er HERLIG! Du kan lage frosting av forskjellige ting. Sjekk ut bloggen immaeatthatfor masse gode oppskrifter og tips til sunne mat gleder!




hveteboller


Mat&Oppskrifter - Kommentarer 1

Jeg har en stor lidenskap for matlaging og baking og kunne gjerne tenkt meg drevet p med det hele tiden. Men med tanke p at ting faktisk m bli spist i tillegg til bli lagd, s fr jeg ikke laget alt jeg kunne nske jeg kunne lagd.

Men det er n ting som aldri slr feil, nemlig hveteboller! Itillegg til at det er super enkelt lage, s slr det veldig god ann i familien (eller hos mamma?). Hvis jeg lager boller s blir det spist, for si det enkelt.

Det som er litt gyalt med hveteboller er at du kan eksperimentere med hva du vil putte i deigen av f.eks. sjokolade, ntter, trketfrukt, rosiner osv. hvis man er lei av de simple hvetebollene.

Denne gangen fikk jeg inspirasjon fra noen slags boller de lager i Algerie. Det er nesten akkurat som hveteboller med sesamfr p toppen. Smaker kjempegodt! Srlig hvis man er glad i sesamfr, hehe. S da ble det et brett med hveteboller med sesamfr p toppen, og et brett med helt simple hveteboller.

Resultatet ble noe av det beste jeg har ftt. Kanskje det er fordi jeg ikke har bakt p lenge? Eller kanskje det bare er det at jeg er flink til la deigen heve? Who knows.



Store, gode, luftige hveteboller og sesamhveteboller! Mmmm!

Dette er oppskriften jeg bruker nr jeg lager boller:

8 dl melk*

1 pk gjr

250 g smr

3 dl sukker

1/2 ts kardemomme

1 kg hvetemel

La deigen fr- og etterheve i minst 1 time. Det gjr at bollene blir mye, MYE bedre!

Det jeg har funnet ut etter ha brukt denne oppskriften to ganger og endt opp med mtte bruke mye mer enn 1 kg mel er at jeg m bruke mindre vske. *Tror nemlig det holder med 5-6 dl melk. S hvis du skal bruke den oppskriften, s tipser jeg om prve med 5-6 dl, og hvis det ikke er nok, tilsette til det funker.

Er du glad i hveteboller?

Hei! Jeg heter Aicha og er 16 r. Jeg blogger om mitt liv, det gode og det onde.

+ Legg til som venn

ARKIV


September 2013
August 2013
Juli 2012



KATEGORIER


Blogg
Mat&Oppskrifter


Designet er laget av hanne
hits